Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mervi Hokka
puh. 040 968 4280
mervi.hokka(at)gmail.com

Sihteeri
Jari Mäkinen
puh. 040 556 0287
jari.makinen.hv(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi@gmail.com
(kiireelliset viestit henkilökohtaisiin posteihin)

Viimeisin päivitys: 18.4.2021

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:92725 kpl
Share |

Sari_Juvonen_150px.jpg

Juvonen Sari

Ratkaisuasiantuntija, tradenomi (AMK)
Syntynyt 1972
Puh. 040 567 8991
sartsa.juvonen(at)gmail.com

Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja 11-vuotias poika. Elämä ja koti on asettautunut kauniiseen Kermaan. Eläinrakkaan ihmisen kotia asuttaa tietysti myös kissa ja koira. Viimeiset 15 vuotta olen työskennellyt sosiaaliturvan syövereissä, josta 9 vuotta kotietätyönä. Luonto on aina ollut lähellä sydäntäni ja se antaa paljon voimaa ja jaksamista hektiseen arkeemme. Vapaa-ajallani liikun paljon luonnossa mm. Morris-koirani kanssa. Syksy on välillä kiireistä ja ahdistavaa aikaa, kun mieleeni hiipii ajatus, että jokaikinen syötävä sieni on saatava talven alta talteen : ) Viime vuosina myös kalastusharrastus on vienyt minut mukanaan ja vietänkin paljon aikaa järvellä erilaisilla vavoilla huitoen. Mikäpä sen kauniimpaa katsottavaa, kuin auringonnousu aamu-usvan takaa. Joskus saattaa saada jopa  saalistakin. Valokuvaus kuuluu harrastuksiini ja siinäkin luonto ja sen monet ihmeet ovat pääkohteitani. Luonto on meille monella tapaa voimavara ja siitä on pidettävä huolta. Olenkin valmis puolustamaan sitä kaikin keinoin. Mahdollinen kaivostoiminta ei mielestäni kuulu Heinäveden herkkään luontoon, eikä se nykytiedon valossa antaisikaan meille juuri mitään +-merkkistä, verrattuna siihen mitä se meiltä väkisinkin veisi. Tämä mitä meillä täällä on, sitä ei ole vara menettää.

Se, mikä alunperin sai minut mukaan kunnallispolitiikkaan oli huoli kunnan tulevaisuudesta ja päätöksistä, jotka vaikuttaisivat meidän jokaisen elämään ja elinympäristöön. Halusin itse vaikuttaa asioihin ja koin, että paras ratkaisu olisi lähteä itse toimimaan niiden asioiden puolesta, jotka ovat minulle tärkeitä. Koen, että pystyn vaikuttamaan asioihin, kertomaan mielipiteeni ja antamaan samalla äänen niille, jotka eivät pysty tai halua olla siellä eturintamassa. Olen nyt toista kautta valtuustossa ja ensimmäistä kautta kunnanhallituksen jäsenenä. Olen toiminut myös 4 vuotta sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

Minulle erittäin tärkeitä asioita ovat lapset, nuoret ja perheet. Haluaisin olla varmistamassa, että lapsiimme ja nuoriimme panostetaan jatkossakin mm. tarjoamalla kattavat palvelut ja riittävät resurssit/tukitoimet. Uusien asioiden oppiminen ja toisten kanssa toimiminen ovat mielestäni lapsen oikeuksia, riippumatta perheen varallisuudesta tai yhteiskunnallisesta asemasta. Suvaitsevaisia, toisista huolehtivia ihmisiä kasvaa olosuhteissa, joissa perheiden hyvinvointia tuetaan ja koulun/varhaiskasvatuksen resurssit on turvattu. Panostamalla lapsiimme ja nuoriimme, panostamme tulevaisuuteen. Annetaan meidän lapsille vahva pohja oman elämän rakentamiselle. Lapsen tulevaisuus ei saa, eikä voi olla säästökohde.

Koska elämäni on rakennettu Heinävedelle, kunnan tulevaisuus ja sen tarjoamat elinmahdollisuudet kokonaisuudessaan ovat tärkeitä asioita minulle.  Haluaisin olla jatkossakin vaikuttamassa siihen, että sinulla, minulla ja lapsillamme olisi mahdollisuus elää ja kasvaa turvallisessa, ihmisestä huolta pitävässä kunnassa, jonka peruspalvelut ovat kunnossa. Haluaisin olla rakentamassa Heinävettä, jossa jokaista ihmistä arvostetaan ja kunnioitetaan, riippumatta perheen varallisuudesta tai yhteiskunnallisesta asemasta. Kaikkien ikäryhmien tarpeet on turvattava tasapuolisuus huomioiden, työikäisiä unohtamatta.

Vaikka tulevaisuudessa onkin varmaan edessä suuria haasteita, Heinäveden kehittämistä tulee kuitenkin jatkaa päämäärätietoisesti ja arkijärkeä käyttäen.  Nyt ei ole vara lyödä rukkasia tiskiin. Paljon on jo elinvoiman ja kunnan houkuttelevuuden lisäämiseksi tehty mutta paljon on vielä tehtävää. Työn ja veronmaksun lisäksi kuntalaiset tarvitsevat mielekästä tekemistä vapaa-ajalleen. Vaikka näistä palveluista olisi helppo säästää, tulee ymmärtää, että esim. kansalaisopistotoiminta, liikunta- ja kulttuuripalvelut lisäävät kuntalaisten hyvinvointia ja jaksamista sekä ennaltaehkäisevät syrjäytymistä. Palvelut ovat tärkeitä ja siksi niiden pariin tulee kannustaa ja osallistuminen mahdollistaa mm. tukemalla yhdistyksiä ja yhteisöjä heidän toiminnassaan sekä panostamalla liikuntamahdollisuuksiin ja -paikkoihin eri muodoissa jatkossakin.

Tässä tiivistettynä se, kuka minä olen ja millä arvoilla haluaisin asioita meidän kaikkien kuntalaisten puolesta eteenpäin viedä. Jos arvomme ja pyrkimyksemme kohtaavat, voisin olla sinunkin äänesi Heinäveden ja sujuvasti toimivan arjen puolesta Heinävedellä. Äänestä ja vaikuta. Pidetään huolta Heinävedestä. Heinävesi pitää huolta meistä.