Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maarika Salstela
p. 040 700 5776
maarika.juslin(at)gmail.com

Sihteeri
Antti-Henrikki Puustinen
p. 041 319 0268
sdpheinavesi(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi(at)gmail.com

Viimeisin päivitys: 25.9.2023

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:149880 kpl

Uusimmat uutiset

Antti Lindtman valittiin SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi 47. puoluekokouksessa Jyväskylässä 1.-3.9.2023.

Kohti hyvinvointialuetta

Share |

Perjantai 28.10.2022 klo 16:27 - Antti-Henrikki Puustinen


Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa. Aika näyttää, millaisia muutoksia on luvassa.

Paikalliset palvelut ovat elinehto jokaiselle paikkakunnalle ja jokaiselle asukkaalle pienestä lapsesta iäkkääseen henkilöön. Palveluita tarvitaan sekä normaalissa arjessa että erityistilanteissa. Tulevan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen tulee turvata palveluiden säilyminen Heinävedellä.

Etänä järjestettävät palvelut tukevat hyvinvointia ja hyvinvointialueen toimintaa. Siun sotessa etäpalveluita on kehitetty koronaepidemian aikana. Näitä palveluita tarvitaan toki edelleen. Etäpalveluiden toiminnan edellytyksenä ovat kuitenkin toimivat lähipalvelut. SOTE-palveluiden kehittämisen on oltava asiakaslähtöistä. On palveluita, joita on järkevä järjestää isommalla paikkakunnalla. Lähtökohtana on kuitenkin oltava, että tärkeimmät SOTE-palvelut, mm.perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja ennaltaehkäisevät palvelut löytyvät omalta paikkakunnalta.

Taloudellisuus on tärkeää hyvinvoinnin ylläpidon suunnittelussa. Palveluiden pääpaino täytyy kuitenkin olla asiakkaassa, ihmisessä. Palveluiden kehittämisessä painopiste ei saa olla säästöissä, vaan ihmisiä palvelevassa kokonaisuudessa.

On tärkeää, että pääsemme omalla paikkakunnalla lääkäriin, lapset pääsevät neuvolaan ja että pelastuspalvelut ovat saatavilla. Sosiaali- ja mielenterveyspalvelut on myös turvattava. Toimiva peruspalvelukokonaisuus on tärkeää Heinäveden elivoiman säilymiselle.

Avainsanat: Pohjois-Karjala, hyvinvointialue, Heinävesi, palvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini