Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maarika Salstela
p. 040 700 5776
maarika.juslin(at)gmail.com

Sihteeri
Antti-Henrikki Puustinen
sdpheinavesi(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi(at)gmail.com

Viimeisin päivitys: 13.7.2024

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:192698 kpl

Uusimmat uutiset

Uutiset

17.6.2024Sunnuntailisästä luopuminenLue lisää »8.5.2024Työttömyysturvan porrastusLue lisää »

Kohti hyvinvointialuetta

Perjantai 28.10.2022 klo 16.27 - Antti-Henrikki Puustinen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa. Aika näyttää, millaisia muutoksia on luvassa.

Paikalliset palvelut ovat elinehto jokaiselle paikkakunnalle ja jokaiselle asukkaalle pienestä lapsesta iäkkääseen henkilöön. Palveluita tarvitaan sekä normaalissa arjessa että erityistilanteissa. Tulevan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen tulee turvata palveluiden säilyminen Heinävedellä.

Etänä järjestettävät palvelut tukevat hyvinvointia ja hyvinvointialueen toimintaa. Siun sotessa etäpalveluita on kehitetty koronaepidemian aikana. Näitä palveluita tarvitaan toki edelleen. Etäpalveluiden toiminnan edellytyksenä ovat kuitenkin toimivat lähipalvelut. SOTE-palveluiden kehittämisen on oltava asiakaslähtöistä. On palveluita, joita on järkevä järjestää isommalla paikkakunnalla. Lähtökohtana on kuitenkin oltava, että tärkeimmät SOTE-palvelut, mm.perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja ennaltaehkäisevät palvelut löytyvät omalta paikkakunnalta.

Taloudellisuus on tärkeää hyvinvoinnin ylläpidon suunnittelussa. Palveluiden pääpaino täytyy kuitenkin olla asiakkaassa, ihmisessä. Palveluiden kehittämisessä painopiste ei saa olla säästöissä, vaan ihmisiä palvelevassa kokonaisuudessa.

On tärkeää, että pääsemme omalla paikkakunnalla lääkäriin, lapset pääsevät neuvolaan ja että pelastuspalvelut ovat saatavilla. Sosiaali- ja mielenterveyspalvelut on myös turvattava. Toimiva peruspalvelukokonaisuus on tärkeää Heinäveden elivoiman säilymiselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pohjois-Karjala, hyvinvointialue, Heinävesi, palvelut