Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maarika Salstela
p. 040 700 5776
maarika.juslin(at)gmail.com

Sihteeri
Antti-Henrikki Puustinen
sdpheinavesi(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi(at)gmail.com

Viimeisin päivitys: 13.7.2024

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:192704 kpl

Uusimmat uutiset

Uutiset

17.6.2024Sunnuntailisästä luopuminenLue lisää »8.5.2024Työttömyysturvan porrastusLue lisää »

Sunnuntailisästä luopuminen

17.06.2024

SDP: kansanedustaja Pinja Perholehto kritisoi kokoomuksen puoluekokouksen linjausta sunnuntailisistä luopumisesta. Päätös merkitsisi merkittäviä tulonmenetyksiä monille palkansaajille, kuten esimerkiksi hoitoalan työntekijöille.

– Sunnuntailisästä luopuminen olisi monille työntekijöille painajaismainen palkanalennus. Esimerkiksi kahdesti kuukaudessa sunnuntaisin työskentelevä lähihoitaja menettäisi helposti parisataa euroa kuukaudessa, sanoo Perholehto.

Kansanedustaja Perholehdon mukaan kokoomuksen politiikka on ajanut hyvinvointialueet ahdinkoon ja suunnittelee edelleen lisäleikkauksia.

– Monilla hyvinvointialueilla on jo käyty tai käydään yhä edelleen massiivisia yt-neuvotteluja. Jos sunnuntailisien maksamisesta luovutaan, tilanne vain pahenee. Päätös osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä palkansaajien arkea kohtaan. Ei tällä tavalla ainakaan osaavia ja hyvinvoivia ammattilaisia houkutella, Perholehto jatkaa.

Vaikka sunnuntailisät olisivat osa työehtosopimusta, lakimuutos aiheuttaisi valtavasti painetta neuvotteluihin seuraavalla TES-kierroksella.

– Jos sunnuntailisästä tulee extraa suhteessa lakiin, lyövät työnantajat lisälle tietenkin hinnan. Vaikea uskoa, että millään hyvinvointialueella tulisi olemaan varaa maksaa sitä. Onko kukaan kokoomuksessa ajatellut tätä?, Perholehto kysyy.

17.06.2024Sunnuntailisästä luopuminen
08.05.2024Työttömyysturvan porrastus