Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maarika Salstela
puh. 040 700 5776
maarika.juslin(at)gmail.com

Sihteeri
Antti-Henrikki Puustinen
puh. 041 319 0268
antti-henrikki.puustinen(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi@gmail.com
(kiireelliset viestit henkilökohtaisiin posteihin)

Viimeisin päivitys: 28.10.2022

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:133452 kpl
Share |

Jari_Makinen_150px.jpg

Mäkinen Jari

Yrittäjä, isännöitsijä
Syntynyt 1970
Maljalantie 6, 79700 HEINÄVESI
Puh. 040 556 0287
jari.makinen.hv(at)gmail.com

Kunnan elinvoiman, palveluiden ja asukkaiden puolesta on tehtävä työtä. Alhaisen syntyvyyden olosuhteissa tarvitsemme muuttovoittoa eli työpaikkoja. Teollisuuden tukena kunta on ollut aina ja työpaikkatilanne on eniten kiinni yrityksistä. Uusia työpaikkoja on helpompaa saada matkailuun. Heinävedellä ei matkailualalla ole noustu täyteen potentiaaliin. Väestökehityksen johdosta toimenpiteillä on kiire. Osaltani olen Heinäveden matkailuyhdistyksen toiminnassa pyrkinyt tuomaan yrittäjiä yhteen ja avartamaan niitä pullonkauloja, mitkä myönteistä kehitystä estävät. Yhdistyksen toiminta on vasta alussa ja tähtäin on sukupolven mittainen. Yhteistyötä on tehtävä laajalti ja kunta on työssä keskeinen toimija ja kumppani.

Uskon matkailun voimaan ja haluan säilyttää luonnon hyvässä kunnossa. Vedet juomakelpoisina ja elämän sen ympärillä monipuolisena. Joidenkin suunnitteleman grafiittikaivoksen sovittaminen tähän ympäristöön on mahdoton tehtävä. Lainsäädäntömme on lepsua, viranomaiset pienten resurssien johdosta tehottomia, vakuudet tasoltaan vain kymmenesosa yleisistä vahingoista ja rangaistukset vähäisiä. Riskinotto tarkoittaa vahinkojen hyväksymistä. Itse näen tärkeysjärjestyksen toisin. Puhdas vesi on kallisarvoinen asia ja siitä on tulevaisuudessa yhä suurempi puute.

Olen toiminut 31 vuotta eri kuntien ja yhteisöjen luottamustehtävissä sekä työkseni usein taloushallinnon parissa. Tarjoan osaamistani vaaleissa kunnan pitkäaikaisen kehittämisen hyväksi.

Nykyisiä luottamustehtäviä:
- kunnanvaltuutettu
- kunnan tarkastuslautakunnan pj
- Heinäveden Työväenyhdistyksen sihteeri
- Heinäveden matkailuyhdistys ry:n pj
- Heinäveden Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen
- Heinäveden seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen
- Rautalammin rovastikuntaneuvoston jäsen
- SDP:n Kunta ja alueet -työryhmän Alueiden elinvoimaisuus -jaoston jäsen

Aiemmin olen toiminut mm. Heinäveden kunnan vuokra-asuntoyhtiön ja kunnan suoraan omistamien asuntojen hoitoa pohtivan työryhmän varapuheenjohtajana 2016, kirkkoneuvostossa, Etelä-Savon maakunnan markkinoinnin ohjausryhmän varapuheenjohtajana, maakuntahallituksen varajäsenenä, kaupungin henkilöstöjaoston jäsenenä (Joensuu), kaupunginhallituksen varajäsenenä, koulutuslautakunnan jäsenenä, ympäristölautakunnan jäsenenä, keskikokoisen kiinteistöosakeyhtiön hallituksen jäsenenä 17 vuotta ja tiedekuntaneuvoston jäsenenä sekä lukuisten järjestöjen hallituksessa, taloudenhoitajana tai tilintarkastajana.