Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maarika Salstela
p. 040 700 5776
maarika.juslin(at)gmail.com

Sihteeri
Antti-Henrikki Puustinen
sdpheinavesi(at)gmail.com

Yhdistyksen sähköposti:
sdpheinavesi(at)gmail.com

Viimeisin päivitys: 17.4.2024

Uusimmat kirjoitukset

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:168324 kpl

Uusimmat uutiset

Yhteisestä vastuusta

Lauantai 1.4.2023 - Antti-Henrikki Puustinen

Pohdinta yhteisestä vastuusta

Eduskuntavaalit lähestyvät. Ennen vaaleja ja niiden jälkeenkin on syytä ymmärtää, että olemme vastuussa suomalaisesta yhteiskunnasta, meidän kaikkien yhteisestä yhteiskunnasta.

Nyt puhutaan mm. sähkötalkoista, jossa pyritään kollektiivisesti osallistumaan sähkön säästöön ja sitä kautta Suomessa asuvien hyvinvointiin. Meidän tulee rakentaa ihmisten hyvinvointia myös suoraan, tukemalla yhteisiä pyrkimyksiä hyvän yhteiskunnan rakentamisessa.

Hyvinvointi kuuluu kaikille. Jokaisen tulee vaalia omaa hyvinvointiaan, läheisten hyvinvointia, jopa vieraiden ihmisten hyvinvointia.

Tasa-arvoisuus on arvoista yksi tärkeimmistä. Meillä tulee olla vastuu kaikista ihmisistä, sosiaaliseen asemaan, varallisuuteen tai koulutukseen katsomatta. Meidän ei tarvitse kantaa vastuuta kaikista ja kaikesta, vaan ottaa osavastuu. Yhteisvastuullisuuden kautta on mahdollista rakentaa parempaa huomista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhteisöllisyys, vastuu, hyvinvointi

Kohti hyvinvointialuetta

Perjantai 28.10.2022 klo 16.27 - Antti-Henrikki Puustinen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa. Aika näyttää, millaisia muutoksia on luvassa.

Paikalliset palvelut ovat elinehto jokaiselle paikkakunnalle ja jokaiselle asukkaalle pienestä lapsesta iäkkääseen henkilöön. Palveluita tarvitaan sekä normaalissa arjessa että erityistilanteissa. Tulevan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen tulee turvata palveluiden säilyminen Heinävedellä.

Etänä järjestettävät palvelut tukevat hyvinvointia ja hyvinvointialueen toimintaa. Siun sotessa etäpalveluita on kehitetty koronaepidemian aikana. Näitä palveluita tarvitaan toki edelleen. Etäpalveluiden toiminnan edellytyksenä ovat kuitenkin toimivat lähipalvelut. SOTE-palveluiden kehittämisen on oltava asiakaslähtöistä. On palveluita, joita on järkevä järjestää isommalla paikkakunnalla. Lähtökohtana on kuitenkin oltava, että tärkeimmät SOTE-palvelut, mm.perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja ennaltaehkäisevät palvelut löytyvät omalta paikkakunnalta.

Taloudellisuus on tärkeää hyvinvoinnin ylläpidon suunnittelussa. Palveluiden pääpaino täytyy kuitenkin olla asiakkaassa, ihmisessä. Palveluiden kehittämisessä painopiste ei saa olla säästöissä, vaan ihmisiä palvelevassa kokonaisuudessa.

On tärkeää, että pääsemme omalla paikkakunnalla lääkäriin, lapset pääsevät neuvolaan ja että pelastuspalvelut ovat saatavilla. Sosiaali- ja mielenterveyspalvelut on myös turvattava. Toimiva peruspalvelukokonaisuus on tärkeää Heinäveden elivoiman säilymiselle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pohjois-Karjala, hyvinvointialue, Heinävesi, palvelut